Top 5 - Spel kind 3 jaar 

Spel kind 3 jaar - Top 5

top 5 peuter spellen

21 september 2021

Top 5 - Spel kind 3 jaar 

In deze blog bespreken we de top 5 spelletjes voor kinderen van 3 jaar. Het is lastig om voor deze leeftijd een leuk spelletje te vinden dat niet te moeilijk is, maar ook niet te makkelijk zodat ze er toch wat van leren Want je wilt ze wel al vast een beetje voorbereiden op de basisschool. In deze blog komen verschillende spellen voorbij die perfect zijn voor kinderen van 3 jaar. 

5. Kat en muis damspel

Op nummer 5 van de top 5 spel kind 3 jaar staat het kat en muis damspel. Het damspelletje zal nog wat lastig zijn maar met een goede concentratie zal het redelijk moeten lukken om jouw driejarig kind een beetje te kunnen leren damen. Doordat het damspel er super leuk uit ziet met katjes, muisjes en leuke kleurtjes ziet het er voor je kind ook een stuk aantrekkelijker uit. In dit spel kan je samen met je kindje oefenen met logica en kan je tactisch denken wat meer ondersteunen. Het kat en muis damspel is vanaf de leeftijd 3 tot 10 jaar leuk. Het is voor twee spelers en het spelletje duurt ongeveer een halfuurtje. 

 

4. Nijntje verstoppertje

Op de vierde plaats staat het spelletje Nijntje verstoppertje. Nijntje verstoppertje is super leuk voor de allerkleinste. Nijntje wordt verstopt door iemand die niet gaat zoeken. De kinderen wachten ergens en gaan dan op zoek naar Nijntje. Om de tien seconde roept Nijntje: "Ik ben hier." Lukt het om Nijntje te vinden? Dit is ook super leuk om samen te spelen met een vriendje of vreindinnetje. Het kan gespeeld worden met 4 spelers in het totaal, het duurt ongeveer 10 minuutjes en het is voor de leeftijd 1 tot 3 jaar.

3. Magnetisch visspel

Op de derde plaats van de top 5 spel kind 3 jaar staat het magnetisch visspel. Het is de bedoeling dat het kindje de visjes gaat vangen met een klein hengeltje waar een magneetje aan zit. Als alle visjes zijn gevangen is het gelukt en mogen de visjes weer terug in het water gegooid worden. Het spel stimuleert de motoriek en de oog/ hand coördinatie. Het spelletje is voor kinderen van 2 tot 5 jaar, het kan gespeeld worden met maximaal 2 kinderen en het duurt ongeveer 15 minuten. 

2. Nijntje stoelendans 

Op de tweede plaats van de top 5 spel kind 3 jaar staat Nijntje stoelendans. Nijntje stoelendans is een spel waarbij kinderen lekker samen gaan dansen met Nijntje. Iedereen kent het spel de stoelendans natuurlijk wel. In de verpakking van Nijntje zit een boekje met spelregels voor verschillende leeftijden zodat het niet  meteen te moeilijk is. Nijntjes stoelendans kan worden gespeeld met kinderen van 1 tot 3 jaar. Het duurt ongeveer 15 mintenen en het kan met 2 tot 12 spelers. Het kan met een redelijk grote groep. Dit spel is daarom aan te raden op een peuterfeestje. 

1. Hongerige kikkerspel

Op nummer 1 van de top 5 spel kind 3 jaar staat het hongerige kikkerspel. Bij dit spel is het de bedoeling dat je met de stickers in de verpakking de kikkertjes versiert en vervolgens een van de kikkers uitkiest om mee te strijden. Het is de bedoeling dat jou kikker de meeste knikkers op eet. Wel is hierbij belangrijk dat je goed let op je kind dat hij of zij zelf niet de knikker op eet. Dat kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Uiteindelijk is het doel dat jou kikker de meeste knikkers heeft gegeten en door te tellen kom je erachter welke kikker er heeft gewonnen. Het spelletje is te spelen vanaf 3 jaar, het kan van 2 tot 4 spelers en het duurt ongeveer 5 minuten. 

 

Leuk dat je deze blog hebt gelezen! Zat er nou toch niet helemaal bij wat je zocht? Kijk dan gerust even verder op de website. Bij kinderspelletjes staan nog veel meer leuke spelletjes voor kinderen.