Reisspel top 5

Reisspel - Top 5

Gezelschapsspelletjes - Speel en deel je ervaringen

5 oktober 2021

Reisspel top 5

Zoek jij leuke reisspellen voor onderweg naar vakantie of om makkelijk mee te nemen op vakantie of naar vrienden of familie? In deze blog lees je onze top 5 leukste reisspellen. Ben jij nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

1. Qwirkle reiseditie

Op nummer 1 van reisspel top 5 staat de reiseditie van Qwirkle. Qwirkle is een spel met super veel fiches en op die fiches staan verschillende symbolen en kleuren. net zoals bij Rummicub kun je setjes maken met dezelfde symbolen of dezelfde kleuren. Zo kun je uitleggen aan elkaar dat het een soort kruiswoordpuzzel is. Dit doe je totdat alle fiches op zijn. Degene die als eerst alle fiches op heeft wint het spel.

2. Catan reiseditie 

Op nummer twee van reisspel top 5 staat Catan reiseditie. De reiseditie van Catan is hetzelfde als het basisspel maar dan in een kleiner formaat. Het doel van het spel is om dorpen te bouwen en uit te breiden. De persoon die het meest heeft gebouwt wint. Het spel is vanaf 10 jaar en je speelt het met 2 tot 4 spelers. het duurt ongeveer 75 minuten. 

3. Auto Bingo

Op nummer drie van reisspel top 5 staat Auto Bingo. In de auto ga je op zoek naar de voorwerpen die op jou kaartje staan. Een kerstboom? Snel kruis hem af! want er kwam ook al weer een stopbord voorbij! Diegene die een hele rij vol heeft wint. Door dit spel veranderd een saaie lange autorit naar een snelle en leuke autorit vol met plezier.

4. Carcassonne

De reiseditie van Carcassonne is een kleine versie van het basisspel, het is gemaakt van milieuvriendelijke onderdelen en het is de bedoeling dat je in het spel gaat bouwen aan de Franse stad Carcassonne. Het spel is voor spelers vanaf 8 jaar, het duurt ongeveer 30 minuten en het is bedoeld voor 2 tot 5 spelers.

5. IQ Link

Op nummer 5 van reisspel top 5 staat IQ Link. Dit is een puzzelspel waarbij je moet zorgen dat 36 stukjes passen op een speelbord voor 24 stukjes. Dit spel is echt een aanrader voor de echte puzzelaars onder ons. Het is voor kinderen bedoeld van 8 tot 12 jaar, het is voor 1 speler en het duurt ongeveer 15 minuten. 

Dit was de reisspel top 5. Super leuk dat je dit hebt gelezen! Heb je nou nog niet het perfecte reisspel gevonden kijk dan even op onze website of klik hier. Hier vind je een overvloed aan spelletjes die je mee kunt nemen op reis.