Bordspel voor 2 personen

Bordspel voor 2 personen - Top 5

Gezelschapsspelletjes - Speel en deel je ervaringen

26 oktober 2021

Bordspel voor 2 personen

Ben jij op zoek naar een bordspel voor 2 personen? Gezellig even met je partner wat leuks doen lekker knus in huis of heeft u twee kinderen en zoekt u wat leuks om hen te verwennen. Tegenwoordig zijn er heel veel spellen voor 2 personen, alleen zijn we hier zelf niet van bewust. daarom bespreek ik in deze top 5 de leukste bordspellen om gezellig samen te doen! 

In de video hieronder vind je nog andere spellen die je ook met 2 personen kunt spelen!

1. Flash Point

Op nummer 1 van de top 5 bordspellen voor 2 personen staat Flash Point. Flash Point is een spel waarbij je minstens 7 slachtoffers moet redden uit een brandend huis er zijn twee verschillende borden waar je op kunt spelen en doordat je moet dobbelen verloopt ieder spel op een andere manier. Van te voren bepalen de spelers een hele tactiek welk bemanningslid gaat aansturen, hoe ze naar binnengaan en met welke voertuigen ze ter plekke komen. Alles om zo snel mogelijk mensen uit het vuur te redden. Maar na iedere beurt breidt het vuur zich uit. Daarbij kan er van alles gebeuren zoals explosies, ontvlamming etc. Als het huis in stort heb je verloren worden er 7 slachtoffers gered heb je gewonnen.

2. El Grande Big Box

Op nummer 2 van de top 5 bordspellen voor 2 personen staat El Grande Big Box. In dit spel probeer je invloed uit te oefenen op verschillende regio's in Spanje tijdens de middeleeuwen. Met de actiekaarten kun je de situatie op het speelbord manipuleren. Het is een strategisch spel zonder dobbelstenen en is de luxe editie met alle uitbreidingen erbij!

3. De zoektocht naar el Dorado

Op nummer 3 van de top 5 bordspellen voor 2 personen staat De zoektocht naar el Dorado. In dat spel ga je op zoek naar de echte schatten in de jungle. El Dorado is een gouden stad en het doel van het spel is om die stad te vinden. Met de juiste techniek, spullen en tactiek kan jij de expeditie winnen. De speelvelden kunnen worden gecombineerd op verschillende manieren waardoor dit een super leuk en variërend spel is. 

4. De Taveernen van de oude stad

Op nummer 4 van de top 5 bordspellen voor 2 personen staat De Taveernen van de oude stad. In dit spel ben je de eigenaar van een herberg in de oude stad. Als speler probeer je doormiddel van verschillende investeringen de herberg de beste herberg van de stad te maken. Door de burgers en edellieden de beste biertjes van de stad te bieden klim je naar de top. Door te dobbelen wordt er bepaald welk bier en aan wie je serveert.  

5.  De Hobbit 

Op nummer 5 van de top 5 bordspellen voor 2 personen staat De Hobbit. Tijdens dit spannende avontuur ga je op zoek naar de schat die wordt bewaakt door een draak! Je vindt dodelijke vijanden op de weg naar de schat. Onderweg kun je allemaal edelstenen verzamelen door de vijanden te verslaan. Wie de meeste edelstenen heeft wint het spel en verslaat de draak!

 

Dit was de top 5 bordspellen voor 2 personen. Was dit niet helemaal je ding dan kun je altijd op onze website kijken naar andere bordspellen of bij Spellen voor 2 personen kijken.