Actiespel top 5

Actiespel - Top 5

Plezier vind je hier

1 oktober 2021

Actiespel top 5

In dit artikel bespreken we de top 5 verschillende actiespellen voor jong en oud! Ben jij opzoek naar een lekker actief spel om te spelen tijdens een feestje met je vrienden of familie. In deze top 5 vindt je zeker weten een spel dat aan jou wensen voldoet! 

1 Yogi

Op nummer 1 van actiespel top 5 staat Yogi. Het is niet de yogi die je kent als drinken van vroeger, maar het is een super actief spel waarbij je erg behendigd moet zijn. Er is een stapel met kaarten en op die kaarten staan aanwijzingen op, deze moet je uitvoeren. Maar je moet ondertussen ook alle aanwijzingen uitvoeren op de vorige kaarten. Wie dat het allerlangst volhoudt wint het spel. Het kan ook in teams worden gespeeld. Dit is een leuk spel voor feestjes of als je een gezellig avondje met je gezin organisseerd. Het spel is al te spelen vanaf 8 jaar met 3 tot ongeveer 10 spelers en het duurt ongeveer 20 minuten.

2 Sneak peak

Op nummer 2 van actiespel top 5 staat Sneak peak. Bij Sneakpeak moet je zorgen dat wanneer er 3 dezelfde dieren of 3 dezelfde kleuren open liggen je heel hard sneak peak roept. Dan krijg je die kaarten en wie de meeste kaarten verzameld heeft die wint.  Sneak peak kan je spelen vaanf 6 jaar en het kan worden gespeeld met 2 tot 4 personen. Het spelletje durut ongeveer 10 minuten.

3 Halli Galli 

Op nummer 3 van actiespel top 5 staat Halli Galli Extreme. Tijdens dit spel krijg je een stabel met kaarten op de kop. Om de beurt moet je een kaart omleggen. Liggen er 5 dezelfde vruchten zichtbaar zijn moet er op de bel worden gedrukt! Maar pas op! Je moet niet te vroeg drukken! Want dan krijg je alle open kaarten op jou stapel. Het spel is vanaf 6 jaar te spelen en kan worden gespeeld met 2 tot 6 spelers. Het duurt ongeveer 15 minuten.

4 De vloer is lava

Op nummer 4 van actiespel top 5 staat het spel De vloer is lava. Tijdens dit spel is het belangrijk om niet in de lava te stappen! Dat is super heet en dan verbrand je helemaal! maar ondertussen moet je allerlei opdrachten doen en dat maakt het super moeilijk om op de goede grond te blijven! Wie het langst volhoud niet het lava te raken wint. Het spel is te spelen vanaf 4 jaar enje kunt het spelen van 3 tot 12 spelers, dit maakt het super leuk voor bijvoorbeeld een kinder feestje voor of na het eten. Het spel duurt ongeveer een halfuurtje, dat is een goede tijdopvulling als je nog de borden moet klaarzetten of moet afwassen. 

5 auto bingo

Op nummer 5 van actiespel top 5 staat auto bingo. Auto bingo is een spel voor onderweg in de auto. Door dit spel wordt een saaie lange autorit super leuk. Op de kaart staan verschillende vormpjes. Bijvoorbeeld een boom, een stopbord en nog veel meer. Als je onderweg een van deze voorwerpen tegen komt mag je ze afkruizen op de kaart. Wie als eerst een rij vol heeft wint de bingo. Het spel kan worden gespeeld vanaf 5 jaar, met 1 tot 3 spelers en het duurt ongeveer 15 minuten. 

Dit was de actiespellen top 5. Super leuk dat je dit hebt gelezen! Heb je nou toch niet het perfecte actiespel gevonden? Kijk dan nog even op de website bij actiespel daar staan een heleboel actiespellen die misschien wel zijn wat je zoekt!