Dobbelspellen

De beste dobbelspellen - Top 5

Speel en deel je ervaringen

15 november 2021

De top 5 beste dobbelspellen!

In deze blog vertellen wij jou meer over de beste dobbelspellen. Speel jij graag spelletjes? En is het weer eens tijd voor een nieuw spel? Bekijk dan de beste dobbelspellen in deze blog! Is lezen nou echt niet jou ding? Geen probleem! Hieronder vind je een video waar wij de top 5 met jou bespreken!

Heb jij altijd geluk en ben je op zoek naar een uitdagend dobbelspel? Dit is de pagina waar je allerlei verschillende dobbelspellen gaat vinden. Ben je meer van het dobbelspel qwixx? of zoek jij misschien een leuk spel voor kerst? In deze blog bespreken we de top 5 en deze zijn voor jong en oud! 
 

1. Regenwormen

Regenwormen is een leuk spel dat iedereen kan spelen! Als je maar tot 36 kunt tellen. Tijdens het spel is het de bedoeling dat je dezelfde nummers gaat dobbelen. Dobbel je bijvoorbeeld 3 keer een 4 dan kies je die. De volgende beurt mag je een ander cijfer dobbelen en deze aan de kant leggen maar 4 heb je al. Dat betekend dat je 4 niet meer aan de kant kunt leggen. Je moet ook minimmaal een regenworm aan de kant leggen anders telt het niet en is je beurt voorbij. Je mag zo lang doorgaan totdat je zelf het risico te hoog vind worden en dan stop je. Tijdens het spel kun je met de punten die je hebt gedobbeld regenwormen verzamelen. Ook kun je ze van een medespeler veroveren. Het gaat er in het spel om wie de meeste regenwormen heeft verdient, die wint! Het is een super leuk en gezellig spel en zeker een aanrader. Daarom staat Regenwormen op de 1e plaats van de top 5 dobbelspelletjes. 

Via deze Link kan je regenwormen online oefenen!

2. Qwirkle cubes

Op nummer 2 staat het spel Qwirkle cubes. Qwirkle cubes is een spel waarbij je moet dobbelen en vervolgens een soort woordpuzzel moet oplossen maar dan met vormpjes. Heb je vijf dezelfde vormen naast elkaar heb je gewonnen. Heb je 5 van het zelfde kleurtje naast elkaar dan heb je ook gewonnen. Dit spel is ook echt voor jong en oud en kan gespeeld worden met het hele gezin. Je moet snel en tactisch denken als jij aan de beurt bent. 

3. Ligretto dobbel

Ligretto dobbel is een super chaotisch spel waarbij je moet dobbelen om zo snel mogelijk de rijen met de kleuren af te maken. Je krijgt een blaadje voor je met verschillende kleuren en vormen erop en dan vervolgens moet je gaan dobbelen met de dobbelsteen en moet je precies dezelfde kleur en vorm op de rij leggen. Terwijl je aan het dobbelen bent, dobbelen je medespelers ook. Wie als eerst de rij af heeft wint. 

4. Konijnenhokken

Konijnen hokken heeft alles te maken met konijnen en dobbelen. Het is een super leuk spel waarbij het de bedoeling is om de meeste punten te halen en dat doe je door zoveel mogelijk konijnenhokken te dobbelen. 

5. Keer op keer

Bij keer op keer krijg je een soort scoreblok en daarbij is het de bedoeling om door te gooien met de dobbelstenen. Als je een gele kruis hebt gedobbeld en een vijf dan kun je 5 gele vakjes aankruizen. De vakjes moeten wel aan elkaar zitten en mogen ook niet schuin aan elkaar zitten. Wie de meeste punten heeft verzameld wint het spel. 

Dit was de top 5 dobbelspellen! Ben je benieuwd naar andere top 5 spellen? Kijk dan bij onze blogpaginaBen je benieuwd naar andere spellen of wil jij een spel kopen? Kijk dan de reviews en ervaringen van vorige gebruiker op gezelschapsspelletjes.com.

 
 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden