Breinbreker top 5

Breinbreker - Top 5

Gezelschapsspelletjes - Speel en deel je ervaringen

17 september 2021

Breinbreker top 5

In deze blog bespreken we de top 5 echte breinbrekers waarvan je hersenen pijn gaan doen! 

Doet de video het niet? Dan kun je via deze link naar de video!

1. Stay cool breinbreker

Op nummer een van de breinbreker top 5 staat Stay cool breinbreker. Deze staat op nummer een omdat je bij dit spel zo snel mogelijk super veel vragen moet beantwoorden. Dit zijn allerlei verschillende vragen door elkaar en dat kan best lastig zijn. Voorbeelden van vragen die in het spel zitten zijn: Hoeveel is 20x20?, Wat voor geluid maakt een koe? Wat heb je eergister gegeten? 

Je ziet het al allerlei verschillende soorten vragen en onderwerpen. Hierdoor moet je super snel schakelen en ook nog eens diep nadeken! Want de vraag wat heb je eergisteren gegeten lijkt erg simpel. Maar daar moet je toch nog wel even over na denken. 

Het spel Stay cool breinbreker is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en voor 3 tot 7 spelers. 

2. 4 op een rij

Vier op een rij is nummer 2 uit de breinbreker top 5. Het is een spel waarbij je jou tegenstander moet zien af te leiden zodat je gemakkelijk 4 dezelfde fiches op een rij krijgt. Dit kan horizontaal, verticaal en schuin! Het is een tactisch spel waarbij je goed moet opletten wat de tegenstander doet en vervolgens ook zorgen dat je kans maakt voor een 4 op een rij. Het spel is al te spelen vanaf 6 jaar.

3. Yinsh

Op plek drie van de breinbreker top 5 staat Yinsh. Yinsh is een spel vanuit de GIPF-serie. Doormiddel van verschillende markeerstenen kun je de tegenstander slaan en verzamel je 5 verschillende soorten stenen. Wanneer dat is gelukt mag je een eigen ring van het speelbord nemen. Als je 3 ringen hebt genomen, win je het spel. Het spel is bedoeld voor twee spelers en kan ongeveer een uur duren. Het is al te spelen vanaf negen jaar.

4. Tangram

Op nummer 4 van de top 5 breinbreker staat Tangram. Tangram is een Chinese puzzel en is sinds de 19e eeuw al super bekend in Europa. Het spel is gemaakt van 7 houten stukjes en daarmee kun je allerlei afgebeelde vormen mee na maken. Bij het spel Tangram komen 800 verschillende illustraties. Dat betekend dat je super lang plezier kunt hebben van deze puzzel. En tegen de tijd dat je bij de 800ste puzzel bent , ben je de eerste alweer vergeten dus kan je zo weer opnieuw beginnen. Het spel kan je al spelen vanaf 6 jaar en het is bedoeld voor 1 speler. De speeltijd is onbeperkt want je kunt zelf bepalen hoeveel puzzels je wilt oplossen. 

5. Quantik

Quantik is een echte breinbreker en staat daarom op nummer 5. Het is een abstract strategisch puzzelspel waarbij je goed moet nadenken en de juiste keuzes moet maken. De onderdelen van het spel zijn van hout gemaakt. De onderdelen zijn een kubus, een kegel, een bol en een cilinder. Het doel van het spel is om 4 verschillende vormen in een vierkant op het bord te zetten of in een kolom. Maar je mag niet een cilinder plaatsen in de kolom of vierkant waar jou tegenstander deze al heeft geplaatst. Quantik is een soort levend Sudoku voor twee personen. Het is geschikt voor personen vanaf 8 jaar en je kunt het maximaal met twee spelers spelen tenzij je het in teams speelt. De duur van het spel is ongeveer 20 minuten. 

 

Dit was de top 5 van de breinbrekers volgens ons! leuk dat je meeleest met onze blogs! Voor meer interessante blogs bekijk de paginas Blog. Zoek je toch liever naar wat andere hersentraining? Kijk dan bij een van onze andere hersenbrekers zoals schaakspel.