Cadeau spel volwassenen

Cadeau spel volwassenen - Top 5

Gezelschapsspelletjes - Speel en deel je ervaringen

9 oktober 2021

Cadeau spel volwassenen

Iedereen maakt het wel eens mee. Er komt een verjaardag aan van een van je vrienden. Zij hebben altijd zo'n leuke cadeaus. Jij wilt ook eens wat leuks geven. Maar wat? Heb je al aan een leuk gezelschapsspelletje gedacht? Er zijn genoeg leuke spellen voor volwassenen om te spelen. In deze blog bespreken we de top 5 spellen om als cadeau aan een volwassenen te geven.

1. 30 seconds

Op nummer 1 van de cadeau spel volwassenen top 5 staat het spel 30 seconds! 30 seconds is een super grappig spel dat je speelt in teams. Door te dobbelen bepaal je de plaats op het bord en de kleur kant van de kaart die je moet gaan raden. Wanneer je op geel komt kies je dus voor de gele zijde op de kaart. Een iemand uit het team gaat zo goed mogelijk de 5 woorden op de kaart uitleggen en de andere team genoten moeten raden wat de woorden zijn binnen 30 seconden! Lukt het om alle woorden te raden? Dan mag je vijf stapjes voor uit! Dit spel is geschikt voor een grote groep mensen die houden van algemene kennis vragen. Het spel is ook super leuk om te spelen tijdens feestjes om in een gezellige stemming te komen. Het duurt ongeveer een halfuurtje. 

2. Catan Basisspel

Op nummer 2 van  de cadeau spel volwassenen top 5 staat het basisspel van Catan. Alhoewel echte Catan fans vaan ook meteen een uitbreiding erbij kopen voor net wat meer uitdaging, is het basisspel super leuk om eens te proberen. Tijdens het spel is namelijk de strijd om het eiland begonnen! Alle dames en heren op het eiland zijn druk bezig met de opbouw van een dorp, ridders worden getraind en wegen worden aangelegd. Maar pas op onderschat je tegenstanders niet! Dit spel is super leuk voor fanatieke mensen die wel houden van een lang spelletje om de strijd tegen elkaar aan te gaan! Het spel duurt ongeveer 75 minuten. 

3. Qwixx 

Op nummer 3 van de cadeau spel volwassenen top 5 staat Qwixx en dat is eigenlijk een beetje het broertje van Clever. Bij Qwixx dobbel je ook met verschillende dobbelstenen en verschillende kleurtjes. de bedoeling is om van elke kleur zo veel mogelijk cijfers af te kruizen voordat iemand de rij sluit. Het is een gezellig spelletje voor als je niet houdt van hele lange spellen. Het spel duurt ongeveer 15 minuten. Als dat dan toch te kort was of als jij wel graag de uitdaging opnieuw aangaat, is er altijd nog tijd voor een nieuw potje.

4. Ticket to ride Europe

Op nummer vier van de cadeau spel volwassenen top 5 staat ticket to ride Europe. Ticket to ride Europe is een spel waarbij je geheime kaarten krijgt en deze kaarten geven je een soort geheime opdracht op een spoort te leggen van het ene Europese land naar de andere. Hoe langer jou spoorweg is van stad naar stad, hoe meer punten je kunt verdienen. Het is een echt spelletje om te spellen op een gezellige avond. Het spelletje duurt ongeveer een uur.

5. Clever 

Op nummer vijf van de cadeau spel volwassenen top 5 staat Clever. Clever is een super leuk spel voor jong en oud! Het is een dobbelspel waarbij je goed moet nadenken om de hoogste score te dobbelen. Wanneer je met de dobbelstenen hebt gedobbelt kun je uit de verschillende kleuren kiezen en die kleuren hebben verschillende vakjes. Wanneer je bepaalde rijen helemaal invult krijg je punten of een extra kruisje bij een andere kleur. Zo kun je op een gegeven moment een soort ketting reactie aan kruisjes maken door goed na te denken. Clever is een super leuk cadeau voor mensen die houden van een gezellig spelletje dat niet te lang duurt.

Leuk dat je deze blog hebt gelezen! Zat het spel dat jij zocht er nou toch niet tussen bekijk dan even onze website door hier te klikken. Daar vind je een ruim aanbod van allerlei verschillende gezelschapsspelletjes. Wellicht vind je hier wat jij zoekt!