Bordspellen - Top 10

Bordspellen top 10

Gezelschapsspelletjes - Speel en deel je ervaringen!

19 november 2021

De top 10 Bordspellen

In deze blog lees je mee over de top 10 Bordspellen. Ben jij een echte zes dobbelaar en heb jij altijd geluk? Of ben jij meer van de strategie en bedenk je de beste tactieken om een spel te kunnen winnen? Dan moet je zeker eens meelezen met deze top 10. Ben je nou niet zo van het lezen? Dan hebben wij een super leuke video gemaakt en daarin verteld Kai jou alles over de top 10 bordspellen. 

Besluit je toch lekker verder te lezen dan komen hier voor jou de top 10 bordspellen. Ben je op zoek naar iets om te doen met familie of vrienden? Of gezellig met de kinderen? In deze top 10 zit al het aanbod dat je zoekt! Lees lekker mee!
 

1.  Get H2O

Get H2O Is een strategisch bordspel over het dagelijkse leven van Afrikaanse jongeren. Het spel is gemaakt door een samenwerking met Keniaanse jongeren en ontwerpers van Butterfly Works en MamaBits. De opbrengsten van het spel gaan ook volledig naar Keniaanse jongerenorganisaties. Het is een super leuk spel en als je het koopt dan doe je ook nog eens iets goeds voor de medemens! je kunt het spel spelen vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 3 kwartier. Je kunt het met zijn tweeën spelen of met een groepje tot 5 personen. 

2. De wereld van Gazelle

In de wereld van Gazelle ontdek je alles wat te maken heeft met fietsen. Je fietst heel Nederland door met de fiets en vervolgens ga je lekker allerlei attributen uit de steden verzamelen. Wie als eerst terug is met de meeste lekkernijen verzameld wint het spelletje. het is vanaf 8 jaar te spelen met 2 tot 6 spelers en het duurt ongeveer 3 kwartier.

3. Flash Point

Flash Point is een coöperatief bordspel waarbij je samen moet werken om in het brandende huis te redden. Wanneer je genoeg mensen hebt gered heb je van het spel en het brandende huis gewonnen. Maar pas op want achter iedere beslissing kan een explosie zitten waardoor het huis instort. Red iedereen uit het huis. Maar doe het wel voorzichtig! Je wilt niet in een keer verliezen. Het spel is te spelen vanaf 10 jaar en het duurt ongeveer 3 kwartier. Je kunt het spelen met 2 tot 6 spelers.

4. El Grande 

El Grande is een super leuk spel waarbij het draait om jou manipulatiekrachten. Ben jij een goede manupileerder? Dan zal je dit spel gemakkelijk winnen. Met behulp van macht en actiekaarten is het de bedoeling dat je de politieke situatie in Spanje gaat manipuleren. Bij dit spel zijn 6 verschillende uitbreidingen. Dat is super fijn want als je verveeld raakt van het spel dan kun je het met een uitbreiding zo weer leuk maken. Het is best een lastig spel daarom kun je het pas spelen vanaf 12 jaar en het duurt ongeveer 90 minuten. Je kunt het spelen met 2 tot 5 spelers.

5. De zoektocht naar El Dorado  

De zoektocht naar El Dorado is een spannend spel waar je door allerlei verschillende obstakels moet komen. Je gaat als expeditieleider op zoek naar El Dorado. Dat is precies wat de titel van het spel ook zegt! Maar wat is er dan in EL Dorado? Dat hoor ik je denken! El Dorado is de goude stad waar verschillende mythes over geschreven zijn. In de film van Dora and the lost city of gold gaan ze ook op zoek naar deze stad. Wie als eerst de gouden stad bereikt wint het spel! Ben jij net als Dora de beste expeditieleider? Met dit spel laat je jouw skills zien. Het spel is te spelen vanaf 10 jaar en met 2 tot 4 spelers. Het duurt ongeveer 40 minuten.

6. De Taveernen van de oude stad

Dit spel haalt de echte ondernemer die diep van binnen schuilt naar boven. het is namelijk de bedoeling om zo goed mogelijk te investeren om het spel te winnen. Ben jij de beste ondernemer? of toch je buurman? Het spel is te spelen vanaf 12 jaar met 2 tot 4 spelers en het duurt ongeveer 60 minuten.

7. Catan Basisspel

Het basisspel van Catan blijft natuurlijk altijd leuk. Tijdens het basisspel is het de bedoleing dat je nieuwe straten en dorpen gaat bouwen. Maar dat kan niet als je niet genoeg grondstoffen hebt. Dat betekend dus dat je deze moet gaan sparen om een succesvol dorp neer te zetten. Maar let op dat je medespelers je niet gaan dwars zitten! Het spel is te spelen vanaf 10 jaar met 3 tot 4 spelers en duurt ongeveer 75 minuten. Ben jij op zoek naar meer spellen van Catan? Bekijk dan ook even de blog over de Kolonisten van Catan.

8. De Hobbit

In het spel van de Hobbit gaat het allemaal om de grote schat terug te veroveren! Heb je ook de film gezien waarbij Bilbo samen met de dwergen terug naar het oude koninkrijk van de dwergen. Maar zo makkelijk win je niet van een grote vuurspuwende draak die ook nog een huid heeft waar je amper doorheen komt met welk gereedschap dan ook! Dit spel is gebasseerd op de film de hobbit en is super spannend. Je kunt het al spelen als je tien jaar bent met 2 tot 5 spelers en het duurt ongeveer 60 minuten. 

9. 30 seconds

Samen met je team moet je er binnen 30 secondes achterkomen welke woorden er op het kaartje staan terwijl iemand uit het tean zij best doet alles zo goed mogelijk uit te leggen. Dit is natuurlijk lachen gieren brullen en een beetje stressvol! De hoeveelheid woorden die je hebt geraden mag je dan met pionnetjes verplaatsen. Wie als eerste bij de finnish aankomt is de winnaar! Ben jij het klaar om het samen met je team op te nemen tegen de andere teams? Het is te spelen vanaf 12 jaar maar je hebt ook een junior versie die voor wat jongere spelers bedoeld is. Al moet iks tiekem zeggen dat de junior editie veel leuker is! Persoonlijk staan er in de volwassene editie veel woorden en mensen die ik niet ken. Maar ben je goed met namen dan kun je het zeker proberen. het is te spelen met een grote groep vanaf 3 tot 24 spelers. het duurt ongeveer 30 minuten, dus het is ook een leuk spel voor tijdens een feestje. 

10. Ticket to ride Europe

Op de laatste plaats van de top 10 bordspellen staat Ticket to ride Europe. Maar dit is zeker geen saai spel. In dit spel reis je door heel europa met de trein en probeer je zoveel mogelijk overal te komen met je treinen. Daarbij heb je ook verschillende opdrachten waar je sowieso langs moet met jou treinen. is dat allemaal gelukt en heb jij de meeste treinen? Dan heb je het spelletje gewonnen! Het is een super leuk spel om met je familie of vrienden te spelen. Het duurt ongeveer een uur en het is van 2 tot 5 spelers te spelen. Je kunt het al spelen als je 8 jaar bent.

Vond je dit nou een interessante blog en ben je benieuw naar meer bordspellen? Kijk dan op de bordspellen pagina. Wil jij graag een van deze spellen kopen? Dat kan via deze link! Bedankt voor het lezen en veel speel plezier!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden