Kolonisten van Catan - Top 5

Kolonisten van Catan spellen - Top 5

De leukste Kolonisten van Catan spellen

15 november 2021

Kolonisten van Catan - Top 5

Deze blog gaat over de leukste spellen en uitbreidingen van het spel Kolonisten van Catan. Ben jij een echte Catan fan? Laat je verassen door onze top 5! In deze blog bespreken we de leukste Catan spellen maar ook uitbreidingen! Ben jij benieuwd naar welke spellen er allemaal bestaan van Kolonisten van Catan? Of weet je het wel maar ben je benieuwd hoe de top 5 eruit ziet? Lees dan mee met onze blog of bekijk de video hieronder!

De top 5 Catan spellen. Wie kent het spel niet, Het is al een redelijk oud spel uitgevonden door de Duitse Klaus Teuber. Het Duitse spel werd vertaald en in minimaal 38 landen uitgebracht. Het spel kwam in 1995 op de markt en is nu nog steeds razend populair! Daarom zijn er ook zoveel verschillende uitbereidingen bedacht en andere spelvormen. In deze blog bespreken we de top 5 Kolonisten van Catan spellen. 

1. Game of Thrones Catan

Game of Thrones is toch wat heel anders? Dat zou je inderdaad wel denken. Maar overal is een Catan versie van te maken. Zo blijkt wel weer. Dit Catan spel is helemaal gebasseerd op Game of Thrones. Het spel is super spannend maar ook redelijk ingewikkeld. Daarom is dit spel pas te spelen vanaf 12 jaar. Het spel is te spelen opzichzelf en je hoeft hiervoor dus niet al het basisspel te hebben.  Maar het basisspel van deze versie is precies hetzelfde als het normale basis Catan spel. Er zitten spelregels voor gevorderen bij en deze bevatten een heleboel nieuwe elementen. Het is voor 3-4 spelers en het duurt ongeveer 90 minuten.

2. Catan zeevaarders 

Catan zeevaarders is een uitbreiding op het basisspel van Catan. Dat betekend dat je het basisspel nodig hebt om het spel te spelen. In het spel ga je grote schepen bouwen. Anders kan je natuurlijk niet de zee op. Het is vanaf 10 jaar te spelen en het duurt ongeveer 75 minuten. Je kunt dit vanaf 3 personen spelen tot een maximum van 4 personen. 

3. Catan Kaartspel

Kolonisten van Catan het basisspel maar dan in de vorm van kaarten. Je doet precies hetzelfde als in het basisspel alleen zijn de regeltjes net wat anders doordat het te spelen is met kaarten. Erg leuk als je eens wat afwisseling wilt van het normale spel. Ook is het leuk om de kinderen kennis te laten maken met het spel. Het is namelijk al te spelen vanaf 8 jaar met 2 tot 4 personen en het duurt ongeveer een half uurtje. Dit is ook een spel dat je met twee personen kan spelen en dat is wel uniek aangezien de andere spellen minimaal met 3 gespeeld moeten worden.

4. Catan steden en ridders

Catan steden en ridders is een uitbereiding. Deze is iets lastiger de uitbreiding zeevaarders en daarom wordt het ook gespeeld vanaf 12 jaar. Alles draait om het vormen van een leger aan ridders om jouw eiland te beschermen. En hier komen heel wat regels bij kijken. Voor deze uitbreiding heb je het basisspel van kolonisten van Catan nodig om het te kunnen spelen. Het spel duurt ongeveer 2 uur dus je hebt wel tijd nodig om het spel te spelen en je speelt het van 3 tot 4 spelers.

5. Catan basisspel

Het basisspel van Catan blijft natuurlijk altijd leuk. Tijdens het basisspel is het de bedoleing dat je nieuwe straten en dorpen gaat bouwen. Maar dat kan niet als je niet genoeg grondstoffen hebt. Dat betekend dus dat je deze moet gaan sparen om een succesvol dorp neer te zetten. Maar let op dat je medespelers je niet gaan dwars zitten! Het spel is te spelen vanaf 10 jaar met 3 tot 4 spelers en duurt ongeveer 75 minuten. 

Leuk dat je deze blog hebt gelezen. Wil je nou meer weten of ben je nieuwschierig naar reviews en ervaringen over de spellen? Dan kun je terecht op de website Gezelschapsspelletjes.com. Wil jij een van deze spellen kopen? Ook dat kan via deze link! Je kunt natuurlijk voor de ranking in sterren ook altijd nog eens de video kijken bovenin deze blog!

Bekijk Catan basisspel

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden